Mark & Janine van Centrum voor Happiness

Ik wil met het centrum mensen iets heel bijzonders laten ervaren, waardoor ze helemaal uit hun gewone doen komen. Zodat ze elkaar ècht vanuit het hart kunnen ontmoeten..

Mark

Oprichters van Centrum voor Happiness

Docenten: Mark Naaborgh & Janine Vermeulen
Wij geven: Chitta blote voetendans, Tantra, tantrische dans, massage & coaching
Bedrijfsnaam: Wilde Ziel en Centrum voor Happiness

Iets over Mark en Janine:

Wij zijn sinds 2012 een liefdesstel  en in 2018 getrouwd. Vanaf 2013 werken we samen in onze eigen bedrijven Wilde Ziel en Centrum voor Happiness.

Mark: Op mijn 16e werd ik al ondernemer. Ik heb mij ontwikkeld van timmerman tot aannemer, meubelmaker en boten (interieur) bouwer tot ICT programmeur. In 2016 richtte ik met Janine Tantraschool Wilde Ziel op, omdat ik ervaar dat je met spirituele Divine Tantra totaal in je kracht komt. Niet alleen in je seks of relaties, maar in elke situatie eigenlijk.

Omdat we voor onze eigen cursussen een fijne ruimte zochten, huurden we een Yogazaal in Broedplaats HW10, waar Janine al een naaiatelier project had. Toen de huurders van Studio 14 (zo heet onze Yogazaal) vertrokken benaderde Urban ons, met de vraag of we daar workshops wilden geven ism andere gebruikers. Daaruit is het Centrum ontstaan…Janine en ik hebben al heel lang de droom om natuur, spiritualiteit, werk en wonen samen te brengen en met anderen in een community-achtige structuur te leven. Ons Centrum heeft een eigen specifieke “huiskamer” sfeer, waar de mensen van houden en zich veilig en vrij voelen. Dat in combinatie met de hele Broedplaats, en de prachtige natuur in dit stukje stad, maakt deze plek zo uniek, dat het enige wat ontbreekt is, dat we er zouden kunnen wonen.

Ik geniet telkens weer van alle bijzondere stromingen en leuke mensen die hier  samenkomen, het begint zo langzamerhand echt als een community te voelen hier ..

Janine

Janine:
Sinds 2002 ben ik ondernemer. Ik heb mij ontwikkeld van jurist, beleidsadviseur en procesbegeleider bij de Rijksoverheid tot zelfstandig coach en trainer. Ik heb een achtergrond in Empowerment, systemisch werk, Yoga, klankhealing, conscious dance, Tantrisch lichaamswerk en klassieke meditatieve Tantra. Langzamerhand ben ik gaan ontdekken dat Tantra de “moeder” is van alle westerse spiritualiteit. Jaren geleden droomde ik ervan om een spiritueel centrum te runnen. Maar Centrum voor Happiness begon als een naaiatelier waar we met bewoners uit allerlei culturen kleding pimpten, een van mijn duurzame projecten. Als Urban ons niet benaderd had met de opmerking dat HW10 (de broedplaats met kunstenaars waar we ons centrum in hebben) een prachtige zaal dreigde kwijt te raken, hadden we dit niet meteen gedaan. inmiddels zijn hier al zoveel prachtige dingen gebeurd: een spiritueel Tantra festival, art experiences tijdens Chitta, Ecstatic Dance Amsterdam dat hier buiten kwam dansen… Telkens geniet ik van alle mooie initiatieven en mensen en ik help ze graag op weg om hun dromen waar te maken. Ik voel me hier dankbaar. Mark noemt het de liefste huiskamer van Amsterdam, maar mensen noemen het ook vaak een baarmoeder of een gewijde tempel, waar je de liefde kunt voelen.

In het Centrum geven we Tantra trainingen, massageavonden en tantrische dans, zie de website van Wilde Ziel. 

Voor het Centrum voor Happiness doen we het management, beheer, programmering, website en administratie. En we organiseren de Chitta avonden op zaterdagavond..