HappyCosmicHeartDance

Wie inspireert jou?

We waren vandaag bij een netwerk bijeenkomst, Mark en ik. Zo eentje van leuke ondernemers onder elkaar. Het netwerk: Bewust Amsterdam. Nou ik kom niet voor het eerst bij een ondernemersnetwerk en Mark ook niet. Dus we hadden al een beetje zo’n beeld: oei straks komt weer die welbekende elevator pitch. Of worden we – zoals laatst-  drie keer achter elkaar gevraagd: ja maar WAT is nou precies je doel met Centrum voor Happiness? Dan schiet ik bijna in de verdediging, het zweet breekt me uit. Heb ik iets gemist? Wat willen ze nou horen eigenlijk? Waarom kom ik niet over?

In de buurt van ondernemers, durf ik de lift niet meer in te gaan. Liever de trap en dan liever in mijn eentje. Zonder al die lastige vragen. Want ik heb altijd het gevoel dat ik er niet tussen pas, eigenlijk nergens tussen pas.

Maar de dame van het netwerk vroeg geen intro over wie je bent, alleen je naam en de vraag: Door wie laat jij je inspireren? Osho! Dacht ik meteen. En toen: nee, die ken ik eigenlijk nog niet voldoende en dat zal Mark wel zeggen, denk ik.

Maar wie dan wel? Ja mezelf natuurlijk, maar dat klinkt zo… Iemand zei precies wat ik dacht. Mijn beurt kwam steeds dichterbij… door wie? Door allemaal mensen om mij heen. Oei, dat riep ook al iemand. Je moet wel kiezen, noem één persoon, zei de dame. Ok.. mijn beurt was al bijna… wie dan wel?

Grappig hoe je je op zo’n moment druk maakt over een naam. En wat dat allemaal aan gedachtes oproept. “Ik ben een verbinder en er zijn zoveel mensen die mij inspireren”, zei een man “ik wil niemand tekort doen door er maar één te noemen”.  Ja daar zat ik ook mee: want in mijn hoofd dansten: Nirav, Floris, Mark mijn geliefde, Osho en Tara een rondedansje…

Je doet niemand tekort, je zet er één in het zonnetje en alléén op dit moment, zei de vrouw. Ja dat is waar. Ik ontspan.
Ooit heb ik een keer een lijstje gemaakt met mensen die mij hebben geïnspireerd tot het zetten van stappen, tot verandering van koers, tot het ontdekken van iets nieuws. Mensen die belangrijk waren om te komen waar ik nu ben. En dat zijn zowel “positieve” als “negatieve”inspiraties geweest… ik voelde en voel dankbaarheid naar allemaal!

Wie was degene die mij en Mark in het afgelopen jaar aanzette tot verandering? Floris Koot, want hij inspireerde ons om licht en speels te ondernemen. Dat resulteerde in o.a. Playful Abundance Tantra en in het Centrum voor Happiness. Ik noem Floris. Mark noemt mij..de schat!

Op de terugweg kletsen we na over de leuke bijeenkomst en de prachtige mensen om ons heen. Ik twijfelde tussen Osho en jou, zei Mark. En ik tussen jou, Nirav en Floris, riep ik uit. En dan gaan we weer verder met ons werk: beantwoorden van telefoontjes, mailtjes. Voorbereiden van het Tantra Roots Festival en zo meer…

Een man schrijft mij: ik heb alle vertrouwen in de sessies die jij geeft. Als hij voor het eerst een afspraak maakt.
Ik voel me vereerd. Maar die eer is niet aan mij, ik ben niemand zonder al die mensen om mee heen. Het zijn onze cliënten,  onze workshop deelnemers en vrijwilligers, die ons inspireren. Steeds meer besef ik hoe vragen van cliënten, heel gerichte vragen en verzoeken voor workshops, het beste uit onszelf halen. Hoe ik tot nieuwe, andere inzichten kom, doordat iemand mij een vraag stelt. En wat een blessing dat is!

Hoe ik in contact kom met mijn innerlijke kracht, mijn innerlijk weten, doordat iemand iets van mij wil. De grootste inspirator is onze klant. Klinkt ergens een beetje raar of wellicht commercieel. Maar het is de waarheid. Dank jullie wel, voor al je vragen, zoektochten en verlangens! Het brengt het BESTE in ons boven! En we worden er ongelofelijk blij van!

Namasté!

Mark en Janine