HappyCosmicHeartDance

Stel: je hebt ruzie met iemand en je wilt echt nooit contact meer.
Wat de reden ook is, je hebt het recht om nee te zeggen.
Maar wat nou als je telkens aan diegene blijft denken, ook al wil je echt geen contact meer.
Wat kun je dan doen?

Je kunt je energie terug halen.

 

Alles is energie en wij bestaan uit energie. Dat is één bron, maar we kijken door het “frame” van onze persoonlijke gebeurtenissen die ons gevormd hebben. Dus je persoonlijke context maakt dan je anders op gebeurtenissen reageert dan iemand anders. Je kunt dus ervaren dat jij een andere energie hebt of dat je energie van anderen voelt.

Meestal richten energieoefeningen en meditaties zich erop dat je je beschermt tegen de “negatieve” of ongewenste energie van anderen. Maar als je ruzie hebt is er een dikke kans dat die ander juist vindt dat jij degene bent met negatieve energie. Daar zet jij je tegen af en vice versa.

Daarom is het belangrijk om AL je energie van die ander af te halen.
Terug te roepen als het ware. ZONDER oordeel. Het is gewoon energie.

Onderstaande visualisatie heb ik zelf ontwikkeld, op een moment in mijn leven, toen niets anders hielp en ik echt radicaal moest stoppen met een contact dat mij uitputte. Als je onderstaande oefening doet, zul je dat waarschijnlijk net zo verrassend fijn ervaren als ik dat deed.


Voorbereiding:

Kies een plek uit waar je je helemaal veilig voelt en zorg ervoor dat je een uurtje niet gestoord kunt worden. Zet telefoon uit, eventueel kun je een zachte meditatieve muziek opzetten , maar stilte is ook prima.

Ga dan rechtop zitten op een kussen of een stoel, maar je mag de oefening ook liggend doen bijvoorbeeld in bed als je niet kunt slapen omdat je gedachten alsmaar uitgaat naar de persoon waar je het contact verbroken hebt.

Adem vervolgens een paar maal diep in en uit en visualiseer dat met je adem je energie omhoog en omlaag stroomt voor je ruggengraat langs, van je bekken naar je kruin en terug. (je kunt bijvoorbeeld de Hung So adem meditatie doen)

 

De visualisatie in 2 stappen:

Stap 1:

Blijf rustig doorademen en ga dan met gedachten naar de persoon toe, waar je telkens aan denkt. Zet hem a.h.w. op afstand van je neer. Voel zelf hoe ver de afstand moet zijn voor jou. Als je dat gedaan hebt, stel je je voor dat er spiegels rondom deze persoon staan, jij zet ze om hem heen ,en je visualiseert dat je die spiegels eromheen zet , zodat jouw gedachten en boosheid of andere emoties onmiddellijk terug gekaatst worden naar jou.

Je kunt de spiegels ook weglaten en al jouw gedachten en emoties terug roepen naar jou. Je stelt je voor dat het jonge hondjes zijn en je roept ze ALLEMAAL zonder uit zondering terug. ZONDER je af t e vragen welke gedachten het precies zijn. Je haalt alles terug, alle energie die je aan hem of haar besteed hebt in het verleden en in het NU.

VOEL wat er gebeurt. Focus je aandacht op het terug halen en op de energie zelf. Visualiseer heel nauwgezet dat de energie terug komt en laad jezelf er helemaal mee op. WEES NIET BANG, het is jouw eigen energie!

Het is een verbazingwekkende manier om erachter te komen dat achter al je boosheid, frustratie en verdriet, liefde zit. Jouw negatieve energie voelt helemaal niet verkeerd, durf jezelf daarvoor open te stellen en ervaar wat er gebeurt als je je helemaal ervoor openstelt dat alles terug keert naar jou. Voel zeker een minuut of 10 na, zonder in te grijpen of iets te doen. Focus alleen op je eigen energie.


Stap 2:

Je plaatst in gedachten spiegels rondom jezelf heen en je stelt jezelf voor dat alles wat die ander voelt, zegt of denkt regelrecht naar diegene zelf terug gekaatst wordt. Je hebt nu ervaren hoe het is om je eigen energie terug te ontvangen. Dus wees niet bang om de energie van de ander terug te kaatsen. Het mag.

Voel ook hier weer nauwgezet na.
Ga na de meditatie iets anders doen waardoor je niet hoeft te denken.
Bijvoorbeeld lichte klusjes, naar buiten etc.

Herhaal beide visualisatie zo vaak als je wilt. Vooral als je jezelf erop betrapt dat je gedachten weer afdwalen. Als je dit een paar weken volhoudt zul je ervaren dat je heelt en meer zelfvertrouwen krijgt.

Namasté!

© 2019, Janine Vermeulen, Tantra praktijk Wilde Ziel en Centrum voor Happiness