Inschrijven

Vajra Dans, 3x per maand op zaterdagochtend…

Een prachtige dans volgens Tibetaans Boeddhistische traditie. Het is een dans met gecenterde bewegingen op een speciaal ontworpen mandala kleed. Als meditatie voor innerlijke en wereldvrede. De dansers zijn aangesloten bij de Internationale Dzogchen Community Rangdrolling, olv guru: Chögyal Namkhai Norbu.

De Vajra Dans is een meditatie-oefening met geluid en beweging. De dans is een methode om onze energie te harmoniseren, en de drie aspecten van ons wezen: lichaam, stem en geest, te integreren in een staat van meditatie.

De Vajra Dans wordt op een grote, vijf-kleurige Mandala beoefend, die de overeenkomst representeert tussen de innerlijke individuele dimensie en de uiterlijke wereld-dimensie.

Het geluid van sacrale klanken (mantra’s) die terug te vinden zijn in de oorspronkelijke teksten van het Dzogchen onderricht, coördineert de bewegingen. Bij speciale gelegenheden kunnen de dansers originele, veelkleurige Vajra Dans kostuums dragen.

De Vajra Dans is een onderdeel van het Dzogchen onderricht, dat wordt gegeven door de wereldwijd bekende Dzogchen meester Chögyal Namkhai Norbu. Sinds 1991 heeft Chögyal Namkhai Norbu vier verschillende Vajra Dansen onderwezen, die los van elkaar of gecombineerd kunnen worden beoefend.

Om de Dans van de Vajra te leren is het noodzakelijk een cursus te volgen met een gekwalificeerde instructeur van de Internationale Dzogchen Community. Beoefenaars kunnen daarna op mandala’s over de hele wereld dansen.

Sinds 2011 is de Vajra Dans verbonden met de CID, de Internationale Dans Raad, die in 1973 door UNESCO werd opgericht.

Data: zaterdagochtend, 3x per maand . Kijk op de agenda voor de data of vraag de organisator
Tijd:
9.30-12.30
Tickets: vraag organisator
Ticketlink: info@rangdrolling.nl
Parkeren:
betaald

Organisator: Internationale Dzogchen Community Rangdrolling
Website: www.rangdrolling.nl
Email: info@rangdrolling.nl
Tel. 06- 40882436 (Maarten Schoon, contactpersoon)