Met Tantra kun je in elke situatie in je kracht komen..

Mark, spiritueel leider Temple of Happiness

Tantra is de moeder van alle westerse spiritualiteit

Janine, spiritueel leider Temple of Happiness

Temple of Happiness

Over de Temple of Happiness:

Sinds 2002 ben ik, Janine, zelfstandig ondernemer met spirituele en duurzame activiteiten. Het werk dat ik doe, komt voort uit mijn roeping om bij te dragen aan een nieuwe vorm van Wij. Een wij waarin we beter voor de aarde en elkaar zorgen. Vanuit een diepe verbinding met onze Bron. Daaruit is het centrum voor Happiness ontstaan. 

Inmiddels is dit uitgegroeid tot een plek, waar allerlei teachers Yoga, meditatie en spirituele dans geven. De plek heeft de energie van een tempel, doordat hij telkens opnieuw wordt ingewijd door alle rituelen en ceremonies door de jaren heen. 

De tijd is nu aangebroken om daar een nieuwe vorm aan te geven, omdat een compleet centrum op mijn schouders als ZZP-er, niet meer past. Door het dagelijkse bestuur van de tempel meer uit handen te geven, ontstaat er ruimte voor het schrijven van opleidingen en een praktisch, verdiepend boek voor ieder die zich wil verdiepen in moderne spiritualiteit, gefundeerd op eeuwenoude Tantra.

De tempel krijgt nu een formele bedding in de Temple of Happiness, een juridisch kerkgenootschap. Het bestuur is geïnstalleerd en de statuten zijn inmiddels geschreven. De nieuwe geloofsrichting is gebaseerd op het werk van Ksemaraja en Abinava Gupta en wordt gerekend tot non-duale Saïvistische Tantra uit Kashmir, die ten  grondslag ligt aan moderne westerse spiritualiteit. We eerbiedigen  eeuwenoude inzichten, rituelen en oefeningen uit : Tantra, Yoga, Yantra, Mantra. Ze zijn echter in de loop van de tijd versluierd en versnipperd geraakt. De oorspronkelijke oefeningen, meditaties, visualisaties, Yoga, tantrische ademhaling, ceremoniën, dans en rituelen passen we zo aan, dat wij er vanuit onze westerse  ritme en leefstijl weer mee resoneren. Opdat we ons herinneren wie we in onze kern zijn en op veilige wijze waarheden en realiteiten ervaren, die tijdloos en vormloos zijn.

Deze non-dualistische Tantra, die wij Divine Tantra noemen,  faciliteert het spirituele vuur dat ons heelt en verenigt met het stralende, divine dat aanwezig is in ons allemaal. Zodat we weer vanuit deze bliss (ananda) duurzaam kunnen leven met elkaar. 

Als je de Temple of Happiness en daarmee een plek voor je spirituele beoefening wilt steunen, kun je een donatie doen, stuur een whatsapp aan Janine (0613795437) voor een open betaalverzoekje (tikkie). 

Hieronder kun je naar de activiteiten die de Temple of Happiness organiseert in 2021.