Met Tantra kun je in elke situatie in je kracht komen..

Mark, spiritueel leider Temple of Happiness

Tantra is de moeder van alle westerse spiritualiteit

Janine, spiritueel leider Temple of Happiness

Temple of Happiness

Over de Temple of Happiness:

Sinds 2002 ben ik, Janine,  spiritueel zelfstandig ondernemer. Maar ik verlangde altijd naar een community, een nieuwe vorm van Wij, daaruit is het centrum voor Happiness ontstaan. Vanuit mijn geaarde, spirituele achtergrond ben ik mij steeds meer  bezig gaan houden met klassieke Tantra, die aan de oorsprong ligt van Yoga, meditatie, dans  en veel andere spiritualiteit in het westen.

Naast het spirituele werk, zoals het ontwikkelen van opleidingen en het schrijven van een boek over Tantra, neemt ook het centrum zelf, met alle mensen er omheen,  steeds meer plek in.

Vaak horen we dat we uniek zijn, dat deze plek de uitstraling van een tempel heeft. Dat komt ook doordat de plek telkens opnieuw wordt ingewijd door alle spirituele activiteiten hier.

Het is fijn als dergelijke spirituele practice ook een formele bedding krijgt en die hebben we gevonden in de vorm van de Temple of Happiness, een juridisch kerkgenootschap.  Het bestuur is opgericht, de statuten zijn bijna klaar. En iedereen die zich in de visie van de tempel herkent, kan worden ingeschreven. Het is natuurlijk nog “work in progress” maar de nieuwe geloofsrichting staat open voor inbreng en samenwerking.

De basis van de tempel ligt in klassieke Tantra, waarbij onze spirituele praktijk bestaat uit: Yoga, meditatie, ceremoniële, spirituele of tantrische dans en moderne rituelen. Aangepast aan het ritme en de leefstijl die we hier in het westen hebben.

Zo zijn spirituele thema’s in deze tijd: in je lijf komen en weer contact maken met je spirit,  ons opnieuw verbinden met de natuur, met elkaar en je spirituele bron hervinden. De basis is echter hetzelfde gebleven: we onderzoeken en ervaren in onze spirituele practice het één worden met het goddelijke, het stralende, de bron van ons bestaan. Het is dat gezamenlijk leren over het goddelijke, wat ons tot een tempel maakt.

Als je de Temple of Happiness en daarmee een plek voor je spirituele beoefening wilt steunen, kun je een donatie doen, stuur een whatsapp aan Janine (0613795437) voor een open betaalverzoekje (tikkie). 

Hieronder kun je naar de activiteiten die de Temple of Happiness organiseert in 2021.