Studie en Meditatiegroep Zijnsoriëntatie

Non-dualiteit als begin- en eindpunt in je leven

Neem jouw vrije aard als begin- en eindpunt in je leven. Wij gaan er van uit dat veel mensen dit wel willen, maar wellicht niet precies weten hoe. Je vrije aard is sprankelend, liefdevol en spontaan aanwezig. In deze studie – meditatiegroep sta je zes bijeenkomsten lang, stil bij je vrije aard. Je beoefent meditatie en je studeert aan de hand van het boek “Zie, je bent al vrij” van Hans Knibbe.
Dit is een prachtig geschreven boek, waarin Hans Knibbe in toegankelijke taal, op inspirerende wijze, je vrije aard aanwijst en richtingwijzers geeft op het pad van verlichte levenskunst.
De bijeenkomsten (zes dagen in totaal) hebben een meditatief, contemplatief karakter. Het is de bedoeling dat je thuis de theorie leest en bestudeert aan de hand van vragen. In het samenzijn kan uitwisseling plaatsvinden om zo een dieper begrip van de theorie te krijgen.

Door wie wordt het gegeven?

Deze studie – meditatiedagen worden gegeven door Peter Hofstee en Digna Schenk. Zij zijn beiden student aan de School voor Zijnsoriëntatie in Utrecht. Het is hun diepe wens om mensen in aanraking te brengen met hun ‘al verlichte, vrije en liefdevolle aard’.

Data

19 en 20 oktober, 15 december 2019, 15 en 16 februari, 19 april 2020

Locatie

Centrum voor Happiness
Hendrik van Wijnstraat 10, Amsterdam
Gratis parkeren op zondag, goed bereikbaar met OV via station Amsterdam Lelylaan

Investering

344 euro Particulier
344 euro (ex 21%BTW) ZZP
Dit is inclusief materialen, koffie en thee

Aanmelden en informatie:

www.dignaschenk.nl of 06-45826724

Informatie over Zijnsoriëntatie:

 

Letterlijk betekend Zijnsoriëntatie: oriëntatie op ‘Zijn’. Dat wil zeggen dat je steeds ruimte maakt om thuis te komen bij wie jij ten diepste bent. Je herinnert jezelf wie jij van nature bent. Je herinnert jouw authenticiteit. Dat is het startpunt. Normaal gesproken heb je misschien niet zo’n contact met jouw authentieke aard. Je leeft, maar staat niet zo stil bij wie je ten diepste bent. Dat is waartoe Zijnsoriëntatie je uitnodigt, om een bewustzijnspad te gaan. Om stil te staan, thuis te komen bij wie je ten diepste zijn en van daaruit je weg te gaan, op een waarachtige wijze.

Pad van Levenskunst

Zijnsoriëntatie is een prachtige levensvisie die schatplichtig is aan het Tibetaans boeddhisme en tegelijkertijd volop geworteld is in de westerse samenleving met alle kennis en ervaring die daarbij hoort.
Zoals gezegd: Zijnsoriëntatie betekent letterlijk ‘je oriënteren op Zijn’. Je neemt niet langer de werkelijkheid die je in de loop van je leven geconstrueerd hebt, als uitgangspunt, maar je oriënteert je op de werkelijkheid zoals die van nature is: open, onbegrensd en compleet.
In de afstemming op deze fundamentele werkelijkheid ervaar je dat jouw aard, van zichzelf, al volkomen open is. Als je je gewoontepatronen en oude referentiekaders loslaat, blijk je vrij te zijn en de beschikking te hebben over een oneindig scala aan mogelijkheden tot creatief handelen in de veelheid van menselijke situaties en relaties.
Voor wie is deze studiegroep bedoeld?
Deze studiegroep is bedoeld voor alle mensen die nieuwsgierig zijn naar hun ware aard. Misschien ben je bekent met nondualiteit, misschiens is het helemaal nieuw. Dat maakt voor ons niet uit. Zowel beginner als gevorderde meditatie beoefenaar is van harte welkom.

Meenemen

Gemakkelijk zittende kleding
Meditatiekussen (als je die hebt)
Notitieblokje + pen
Lunch en flesje water

Kijk voor meer informatie op:
www.dignaschenk.nl

Meld je hier aan