Koop hier je kaartje

Playful Abundance Tantra- Winter – Retreat, Amsterdam: 20-22 december 2019

Een magische, meerdaagse Tantra Retreat rondom de winter, kerst en de volle maan!
Voor stellen en singles om jezelf te hernieuwen, op te laden en te verwennen. Het duurt van vrijdagavond t/m zondagmiddag.

Lijkt het je fijn om met al je zintuigen op scherp en vol energie de winter in te gaan? Dan is deze retreat zeker iets voor jou.

Winter: Energetisch herboren worden …

Tijdens de Playful Abundance Tantra Winter Retreat , vieren we de langste nacht van het jaar. Ook is het volle maan op Tweede kerstdag. Reden dus om eens helemaal naar binnen te gaan, je blokkades op te ruimen en energetisch helemaal herboren te worden in al je potentie en vrijheid.

We gaan in deze krachtige tijd ons energetisch afstemmen op liefdevolle ondersteuning van het universum, op je innerlijke schoonheid, op de prachtige mensen en natuur om je heen en op je pad.

Deze retreat bevat elementen van Neo Tantra, Sjamanisme, Empowerment, Yoga en Dans die we inzetten voor onthaasting, in liefde komen naar jezelf, transformatie, heelheid, je pad (her)vinden, meer genieten en je bewustzijn vergroten

 

Programma:

Het programma wordt stap voor stap vormgegeven, op basis van ieders behoeften en op datgene wat zich aandient. Het is daarom geschikt voor beginners en gevorderden in Tantra. Daarbij geldt: Niets hoeft, kleding (ondergoed, sarong) mag aanblijven, het is geen seks.

Mark en Janine begeleiden het proces op basis van consent, in een veilige setting, waarbij grenzen en wensen durven aangeven, mogen voelen en je eigen leerproces (leren) dragen belangrijk zijn. Wij doen dit al jaren en hebben al honderden mensen begeleid in sessies en workshops.

In het programma kun je Tantra Yoga oefeningen, meditaties, meditatieve dans, massage, spel en rituelen verwachten.

 

Overige informatie over de Retreat:

Locatie: Centrum voor Happiness, Hendrik van Wijnstraat 10, 1065 AS Amsterdam (achteringang)

Data & Tijd: De retreat begint op: vrijdag 20 december 2019: (19.30 inloop) 20.00 en eindigt op zondag 22 december 2019 om 17.30 uur. De ochtenden beginnen om 10.00 uur (inloop vanaf 9.30 uur).

Prijs: 300 euro per persoon, EARLY BIRD 250 euro pp. , deze prijs geldt tot 1 november 2019, mits voor die datum geboekt en betaald. De prijs is voor het programma inclusief 2x ontbijt, 2x lunch en 1 diner, hapjes en drankjes
Overnachting: De prijs voor de retreat is inclusief simpele overnachting + ontbijt. Je kunt zelf ook in de buurt een hotel of B&B boeken. Geef dat even aan bij je inschrijving of stuur een email.

Informatie: wildeziel.contact@gmail.nl , tel. 0613795437 (Janine).

Meenemen:  makkelijke kleding voor de yoga etc., mooie kleding voor de rituelen, grote fleecedeken of badlaken (2 mtr), flesje massageolie, slaapspullen, toiletgerei, handdoek.

Reserveren & betalen: zie knop inschrijven op deze pagina.
Er is plek voor maximaal 30 mensen.

Over Playful Abundance Tantra algemeen:

Wat zou er gebeuren als je al je concepten, methoden, spirituele paden en oordelen tijdelijk loslaat? Als je nou eens niet van je pad af bent, omdat er gewoon geen pad bestaat? Als je niet meer verlicht hoeft te worden, omdat je zo al geboren bent? En als je voor niets of niemand meer je best hoeft te doen?

Neem even een paar ademhalingen de tijd om je dit echt helemaal voor te stellen, voordat je verder leest. Wat voel je erbij?

Wij, Janine en Mark ontwikkelden Playful Abundance Tantra vanuit ruim 20 jaar ervaring met Empowerment en Tantra. De kern van onze Tantra aanpak is speels waarnemen, onbevangen onderzoeken wat je doet, en genieten van wie je in wezen bent.

Spelen = helen

In onze Tantra workshops ontdek je jezelf opnieuw door te spelen. In plaats van te werken aan jezelf, leren we om te spelen met alles wat er is. Waarom spelen? Spelen is de oer-vorm van leren. Want als je speelt,  oefen je géén druk uit op jezelf en daardoor wordt je kritische mind stiller.

En in die stilte kun je je voorzichtig openen voor nieuwe ervaringen, want dan kun je niet “mislukken”. Zoals bijvoorbeeld met ademen. Want als je van ademen een spel maakt, word je je bewuster van de energie die dat geeft. Door onze speelse aanpak, ontdek je opnieuw jezelf, je lijf, je energie.

We keren telkens terug in het NU, want in het moment zelf ervaar je de dingen. Alléén door helemaal aanwezig te zijn, voel je wat klopt en wat niet klopt. Niet vooraf en niet achteraf. Daarom oefenen we o.a. in het bewust worden van je gedachten en wat je patronen en oordelen zijn.

We veroordelen ons denken niet, en ook onze patronen niet, want daar kom je alleen maar mee in de knoop. Maar we gaan ook daar mee spelen, op allerlei manieren. Met letterlijk spel of drama, en ook met meditatie en Yoga.

Wanneer we spelen, geven we ruimte aan het onschuldige in onszelf. We luisteren naar de zuivere impulsen in ons lichaam en we leren vertrouwen op ons innerlijke weten.

Veiligheid:

Net als bij jonge dieren, is er om te kunnen spelen een veilige, afgebakende setting nodig. Maar ook is er net voldoende uitdaging nodig om je grenzen te verleggen en nieuwe ervaringen op te doen. In onze Tantra workshops is er veel ruimte om te delen wat je ervaart. En je mag altijd Nee zeggen, daar kijkt niemand je op aan. Je zult hier geen groepsdruk tegen komen. We stemmen op elkaar af (vanuit o.a. consent) en communiceren helder met elkaar. Er is geen prestatiedruk, het is geen therapie en ook geen seks.

Het enige wat er kan gebeuren is dat je ontdekt wie je werkelijk bent, diep van binnen. Dat kan je veel vuur geven, of een gevoel van totale bevrijding. Zowel lichamelijk als geestelijk.  En daarin leer je jezelf  dragen, zodat je op jezelf staat en je krachtig voelt.

Dus: je bent al heel!

Ons vertrekpunt is dat we onderzoeken vanuit het besef dat je een goddelijk, heel en schitterend wezen bent, met een wilde, pure kern. Je bent al heel, je hoeft dus niets te “fixen”. We onderzoeken, zonder doel, zonder druk. Je bent waar je bent.

Crazy Wisdom:

In Playful Abundance Tantra putten we uit een hele lijst van dingen die we zijn tegengekomen op ons pad. Zoals: Saiva Kaula Tantra, Tantra Kriya Yoga, Shaktipad, Healing Tao, meditatie, Yoga, dans, systemisch werk, ademtechnieken, liefdevolle aanraking, creatief denken, helende klank & mantra’s, helende energetische aanraking, verbindende en Empowerende rituelen, storytelling, visualisatie, spel en bewuste beweging.

Crazy wisdom is ongebruikelijke, onverwachte wijsheid uit Tantra en Sjamanistische leerscholen. Je vindt dat terug in heel veel culturen, over de hele wereld. Het zijn vaak authentieke reacties, en onverwachte aanpakken. Maar daardoor zijn ze vaak behoorlijk raak en met ongezouten humor.

Mark en Janine herkennen zich daar in. Want soms duikt er spontaan een beetje vreemd kakelende, wijze heks in onszelf op. Daarom vinden we dat die term goed bij ons werk past. Zo kiezen we ook regelmatig thema’s die een beetje prikkelen, zoals:

De Gouden Mind, Het klapperende deurtje naar verlichting, Spelen = Helen, Het Wilde Weten; Het seksend Universum; De Guru in jezelf; Dansen met de dood, Coached by the Devil….

Onze Playful Abundance Tantra activiteiten richten zich op bewustzijnsontwikkeling en het verhogen van je levensenergie. En daarnaast sluiten ze aan bij levensthema’s zoals relaties, verslavingen, verlies & rouw, gezondheid, armoedebewustzijn, geld, spiritualiteit, goddelijkheid, werk, seks en echte vriendschap.

Playful Abundance geven we als:

Avondworkshops, eerste vrijdag van de maand in Amsterdam
Thema dagen in Rotterdam
Thema dagen in Amsterdam
Workshops tijdens festivals
Meerdaagse Retreats
Jaartraining in Amsterdam