Olga van Oeffelen (de muziekjuf)

Na twintig jaar lesgeven vond ik het tijd om mezelf een mooie naam te geven. Dat is De Muziekjuf geworden. Mijn eigen naam is Olga van Oeffelen. Ik ben professioneel musicus en geef muzieklessen aan alle leeftijden, beginners en gevorderden.

Op vierjarige leeftijd kreeg ik blokfluitles van mijn moeder. Daarna ging ik verder met AMV (algemene muzikale vorming) op de muziekschool en toen ik acht was, begon ik met cellolessen.

Ondertussen leerde ik pianospelen, grotendeels zelf, met af en toe wat aanwijzingen van mijn vader, die professioneel pianist was. Op het conservatorium heb ik dit voortgezet.

Op mijn veertiende begon ik aan de vooropleiding van het conservatorium in Groningen. Dit deed ik naast mijn middelbareschool opleiding. Na afronding van mijn VWO ging ik verder aan het conservatorium in Amsterdam en studeerde daar hoofdvak cello en bijvak piano. Ik volgde masterclasses bij Mstislav Rostropovich, Colin Carr en Anner Bijlsma.

In 1996 studeerde ik af aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag. Mijn cellodocenten waren Ben de Ligt, Elias Arizcuren en Marien van Staalen.

Ik heb veel samengespeeld in kamermuziekverband en gaf vele concerten wereldwijd. Dit deed ik o.a. met het cellooctet Conjunto Iberico. Een onvergetelijke ervaring om een aantal jaren als kamermusicus over de wereld te reizen en in de mooiste zalen te spelen.

Aan de vooropleiding van het conservatorium begon ik al met lesgeven. En dat is nog steeds mijn grootste passie.