Massagedans is een liefdevolle dans,

waarbij het accent ligt op contact met elkaar maken op een zachte, afgestemde manier. Het is een blote-voeten dans, waarbij zo min mogelijk wordt gepraat, om het lichaam en je impulsen beter te voelen en te volgen. Je maakt via al je zintuigen liefdevol contact met de ander, in een speelse ont-moeting van lijf tot lijf.

De Massageavonden in Amsterdam zijn openbaar en starten met een playshop als warming up, tot aan een korte sharing en pauze. Daarna is er potluck (iedereen neemt iets te eten of drinken mee om te delen met elkaar) en vrijdansen.
Als je voor het eerst komt, lees dan ajb eerst de hele tekst hieronder door en ook de landelijke website van Massagedans.

Tickets: 20 euro (via de website van Wilde Ziel, zie ticketknop op de pagina Massagedans, kun je ze bestellen)
Data: Elke tweede vrijdag van de maand:  13 september, 11 oktober, 8 november 2019 e.v.
Tijd: inloop 19.30, workshop 20:00-21:30, vrij dansen tot 23:30
Meenemen: makkelijke kleding waar je je mooi in voelt en geschikt om in te dansen. Beetje olie en een badlaken. Iets te drinken en eten meenemen voor de Potluck. Er is thee en water aanwezig.

Locatie: Centrum voor Happiness, achteringang, Studio 14
Parkeren: gratis
Slapen: Als je van ver weg komt kun je eventueel (eenvoudig) overnachten en mee ontbijten, svp min. 24 uur tevoren melden. De kosten daarvoor bedragen 10 euro pp. Zelf slaapzak en kussensloop meenemen, er zijn matrassen en kussens.

Organisator: Wilde Ziel
Docenten: Mark en Janine
Website:www.wildeziel.nl
Email: wildeziel.contact@gmail.com
Tel. 06-13795437

Algemene info: Wat is massagedans?

Massagedans zijn dansavonden, die je overal in Nederland kunt vinden. Het is een rustige, zachte, (ont)spannende dans waarin we elkaar liefdevol aanraken. We dansen in een verstilde beweging van binnen naar buiten, waarin we de ander ontmoeten. Dit gebeurt met volledige aandacht, respect en wederzijdse afstemming. En zonder te praten.
We houden rekening met elkaars wensen en grenzen. Deelnemers kunnen gemakkelijk voelen en aangeven wat in het moment goed voelt, zonder bot of opdringerig te zijn.
Massagedans is een dans van gelijkgestemden, die het heerlijk vinden om hun hart te openen en integer en respectvol met elkaar in verbinding te zijn.

Vanuit Wilde Ziel wordt in Amsterdam en Rotterdam openbare massagedans gegeven. In Amsterdam starten vanaf januari 2020 ook besloten avonden, alleen toegankelijk voor leden van de besloten Massagedans groep.

Het programma van de openbare massagedans is als volgt:

We starten de avond met een heerlijke playshop als warming up:
Dat zijn bijvoorbeeld speelse oefeningen in afstand-nabijheid, grenzen aangeven, de ander uitnodigen en toch bij jezelf blijven. Of oefeningen in ruimte innemen en ruimte geven of moeiteloos aanwezig zijn in je bron.
Massagedans is geen massagetechniek of dansvorm. Met enkele voorbeelden laten we zien wat er kan ontstaan.

Na de playshop is er een korte sharing, gevolgd door een pauze. Traditie is om de lekkere hapjes en drankjes die je hebt meegebracht dan te delen met elkaar (poltluck). Pas na de pauze wordt alcohol toegestaan (in beperkte mate). Na de pauze kan er vrij gedanst of gemasseerd worden.

Voor wie is Massagedans geschikt?

Massagedans is geschikt voor mensen die er voor open staan, vertrouwd zijn of ervaring hebben om in afgestemd lichaamscontact met elkaar te bewegen. Het is voor mensen die zorg kunnen dragen voor hun eigen welzijn en die van de ander. Het gaat om contact van mens tot mens, daarom vragen we voldoende ervaring van je om je te verbinden met zowel mannen als vrouwen (dus je vindt dansen met mensen van hetzelfde geslacht ook fijn).

Spelregels:

Om helemaal uit ons hoofd, in ons gevoel en in overgave te komen, wordt er niet gepraat. (Matig) alcoholgebruik is pas na de pauze en sharing toegestaan. De playshop is speels en licht. Er is geen lange opbouw, met veel uitleg en het is geen therapeutische benadering.

Bij de Openbare Massagedans raken we geen borsten en geslachtsdelen aan en er wordt niet getongzoend. De deelnemers zijn gekleed en houden tijdens (eventuele massage in) het vrije gedeelte tenminste hun ondergoed aan.

Mensen die blijk geven van grensoverschrijdend gedrag of op enige wijze een storende invloed op de avond hebben, vragen we te vertrekken en niet meer terug te komen. Als je iets vervelend vindt, verwachten we dat je eerst zelf communiceert en heel helder bent, zonder nodeloos bot te zijn. In liefdevol contact stemmen we immers af, dat is een prachtig en leerzaam spel. Mocht je desondanks ergens tegenaan lopen, kom dan naar Mark of Janine toe en meld direct wat er is gebeurd en niet pas achteraf.

Op de hoogte blijven van Massagedans:

Wil je op de hoogte worden gehouden van massagedans in Amsterdam of Rotterdam, meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. Je kunt ook lid worden van de Facebook groep Massagedans Rotterdam of Massagedans Amsterdam.

Wil je informatie over de data van alle openbare massagedans evenementen, meld je dan aan als lid bij de groep Massagedans op Facebook.

Lees ook eens de landelijke website door met uitgebreide informatiepagina over Massage Dans. Daarin staat ook informatie over besloten Massagedans en hoe je daar lid van kunt worden.

Koop hier je kaartje

Summary
Event
Massagedans Amsterdam
Locatie
Centrum voor Happiness, Hendrik van Wijnstraat 10,Amsterdam,Noord-holland-1065 AS
Begin tijd
13 september 2019
Eind tijd
13 september 2019
Description
Massagedans is een liefdevolle dans, waarbij het accent ligt op contact met elkaar maken op een zachte, afgestemde manier in een spontane dans. Het is een blote-voeten dans, waarbij zo min mogelijk wordt gepraat, om het lichaam en je impulsen beter te voelen en te volgen.
Offer Price
EUR 20,00