Naam: Mark Naaborgh
Docent: Tantra Yoga, Massage, Massagedans en Meditatie
Bedrijfsnaam: Wilde Ziel
Website: www.wildeziel.nl
Tel. 06-27033545

Iets over mij:
Sinds mijn 16e ben ik ondernemer. Ik heb mij ontwikkeld van timmerman tot aannemer, meubelmaker en boten (interieur) bouwer. Na een flinke crisis in mijn bedrijf schoolde ik om tot ICT programmeur en na 10 jaar loondienst, richtte ik Wilde Ziel op, schoolde om tot Tantrisch lichaamswerker en relatiecoach. Tantra heeft mij al vanaf mijn 18e heel veel gebracht.
Wat het leven me leert, is dat alles permanent verandert en dat je over veel dingen helemaal geen controle hebt, ook al denkt je mind van wel, maar daar zit vaak angst onder.
Janine en ik gebruiken elkaar veel als klankbord om bij de diepere lagen te komen, waarachter de angst zich verschuilt. In onze relatie mag alles er zijn, open en bloot. Ook “slechte” kanten zoals jaloezie bijvoorbeeld. Wanneer je ophoudt met jezelf of de ander ergens de schuld van te geven (dat is ook een vorm van controle willen houden) word je veel bewuster van wat er zich nou echt afspeelt, diep van binnen. En telkens als er weer een laagje naar boven komt, voelt dat als bevrijding. Massage, adem en meditatie helpen mij daarbij. Het aanraken brengt mij direct in contact met mezelf en verlegt de focus van mijn hoofd naar mijn hart. Ik kom zo meteen weer in het Hier & Nu. En zonder aanraking kunnen we niet leven, het regenereert de cellen in je lijf door de stofjes die vrijkomen.

De inspiratie die ik haal uit Tantra, zijn de verschillende adem en meditatietechnieken die zo ongelofelijk transformerend werken in hun onderlinge samenhang. Dat geeft zoveel méér dan de knuffelige workshops, die je meestal tegenkomt onder de naam Tantra.  Ik voel me erg gelukkig in het werken met andere mensen op al die verschillende lagen. Telkens als ik zie hoe mensen open gaan in mijn sessies en onze workshops, voel ik mij bevoorrecht om zo een breed en verdiepend pad te mogen lopen in mijn leven.

Bij het Centrum voor Happiness verzorg ik samen met Janine de vrijdagavond programmering en de activiteiten van Wilde Ziel. Ook verzorgen we (als medebestuursleden) bijeenkomsten van de Nederlandse Vereniging voor Tantra Professionals in het Centrum.

Activiteiten in het Centrum voor Happiness:
A Touch of Divinity: massage avonden
A Touch of Divinity: retreats & rituelen
Chitta!: dans party events
Massagedans: dans avonden
Playful Abundance: avonden
Playful Abundance: jaartraining
Playful Abundance: retreats
Playful Abundance: workshops
Anciënt Wisdom Festival