Inschrijven Kundalini Yoga

Kundalini Yoga:

Elke Maandag van  9.30 – 11.00 en  van 19.30 – 21.00 uur zijn er Kundalini Yoga lessen in Studio 14.

Kundalini Yoga en Meditatie is een praktische, totale yoga,  die je helpt met de uitdagingen in je dagelijks leven. Het helpt je blij, gezond en ontspannen te zijn. Elke les behandelt een onderwerp van ons mens-zijn. De lessen zijn verfrissend, soms uitdagend, soms grappig, en altijd bijzonder. Je bewustwording, conditie en doorzettingsvermogen nemen toe.

Mathilde Bosker is ervaren docente van de Kundalini Yoga School Amsterdam, een internationaal erkende yoga opleiding, waar o.a. Simrit Kaur opleiding geeft.

Activiteit: Kundalini Yoga
Locatie: Centrum voor Happiness, Hendrik van Wijnstraat 10, Studio 14, ingang achterzijde
Data
:Wekelijks op maandag, twee groepen, in de ochtend en in de avond
Tijd:
9.30 – 11.00 (9.15 deur open, 9.27 deur dicht)
19.30 – 21.00 (19.15 deur open, 19.27 deur dicht)
Tickets: 

  • Kundalini Unlimited, €55,- p.m, onbeperkt les bij Kundalini Yoga Amsterdam
  • Losse les: €12,50
  • 10 ritten kaart: €100,-
  • 5 ritten kaart: €55,-
  • Proefles: €8,00
  • Privéles van 90 minuten: €90,-

Kaartje kopen online: Opgeven is niet nodig, het is voor alle levels. Je bent welkom. Betalingen graag cash of overmaken.
Ticketlink: email de docent
Meenemen: Er zijn yoga matten, dekens en kussens aanwezig. Neem een vest of trui, en sokken mee voor tijdens de ontspanning en water. Na de les drinken we een kopje thee.
Parkeren: betaald

Organisator: Connect Inside ism Kundalini Yoga Amsterdam
Docent: Mathilde Bosker
Website: www.connectinside.nl
Email: mathildebosker@gmail.com
Tel.06 38326242

 

 

Over Kudalini Yoga algemeen:

Het woord ‘Kundalini’ verwijst naar de energie van het bewustzijn ofwel ons ware creatieve potentieel. Deze energie is in ieder van ons aanwezig en fysiek gezien huist zij opgerold aan de onderkant van onze ruggengraat. Door het beoefenen van Kundalini Yoga technieken maak je deze energie in jezelf wakker en dit merk je aan het snelle veranderen van de manier waarop je jezelf, je leven en de wereld waarneemt. Je gaat letterlijk bewuster leven met een verruimde blik en nieuwe perspectieven.

Een Kundalini Yoga les geeft je de ruimte om jezelf te observeren, neutraal en zonder oordeel. Zo kun je, niet alleen op de yogamat maar juist in het dagelijks leven je gedrag en gewoonten onder de loep nemen en loslaten wat jou niet langer dient. In het leven leggen we onszelf veel beperkingen op. Bewust, maar vooral onbewust. Kundalini Yoga geeft de tools om deze beperkingen te doorbreken zodat je jouw volle potentieel kunt benutten, fysiek, mentaal en spiritueel.

Karakteristiek in een Kundalini Yoga les zijn de afwisseling van dynamische fysieke oefeningen en meditatie, veel aandacht voor de ademhaling (pranayama) en het gebruik van de stem (mantra). Iedere les heeft een unieke combinatie van asana’s (yogahoudingen), meditatie, mantra, pranayama, bandhas (body locks) en mudra’s (handposities/bewegingen) die tezamen een Kriya genoemd worden. Kriya’s helpen je om energetische, emotionele en fysieke blokkades op te lossen en laten je een diepere verbinding ervaren met jezelf.
Deze uitgebalanceerde technieken hebben ook een zeer weldadig effect op je lichaam, het ontgift, versterkt je zenuwstelsel, balanceert het hormoonstelsel, ontstresst en geeft er veel nieuwe energie voor in de plaats. Kundalini Yoga stelt je in staat om diep te ontspannen, te helen en jezelf gezond en sterk te maken en te houden.

Inhoud les:

Pranayama
Ademhalen doen we allemaal. We staan er meestal nooit bij stil, maar we doen het 24 uur per dag. In een Yoga les doe je oefeningen om bewust adem te halen. Hiermee leg je eigenlijk automatisch al contact met jezelf en kan je beter voelen wat er in je zelf speelt. Bewust ademhalen geeft je de ruimte om bewust te worden en te blijven.

Kriya
Een Kriya is een opeenvolging van verschillende oefeningen en houdingen (Asana).
Een Kriya in Kundalini Yoga heeft een duidelijk vooropgezet doel en resultaat. Zo kun je bijvoorbeeld een Kriya doen om je fysieke weerstand te verhogen of om je hart te openen. De volgorde en de onderdelen van de Kriya zijn nauwkeurig op elkaar afgestemd.

Asana
Iedere Asana of houding in een Kriya is een oefening, een meditatie, een verbinding met de energie stroom en een zelf-diagnose ofwel manier om jezelf beter te leren kennen.
– als oefening gebruik je de houding om bepaalde spieren te isoleren en zo druk te zetten op verschillende gebieden in je lichaam. Zo werk je gericht aan het verbeteren van de werking van je klieren en organen en je bloedsomloop.
– als meditatie creeert de houding een speciale verbinding tussen lichaam en geest waarmee je emotionele maskers en blokkades los kunt laten.
– als verbinding met de energie stroom opent de houding de energetishe paden tussen de meridiaan punten in het lichaam.
– als zelf-diagnose geeft de houding je de kans om te ontdekken waar in je lichaam zich blokkades bevinden (fysiek en emotioneel).

Mantra
In Kundalini Yoga maken we veelvuldig gebruik van mantra’s in het Gurmukh, een oude heilige taal uit India. De woorden, maar vooral de klank hebben door de vibraties een specifieke uitwerking op onze gesteldheid (body, mind en soul). Door het ‘chanten’ van een mantra verhoog en verander je je bewustzijn.

Mudra
Mudra’s zijn hand en vinger posities. Door je handen in een bepaalde positie te houden creeer je energie en stimuleer je reflexen in specifieke gebieden van je hersenen. Ieder deel van je hand staat in verbinding met andere delen van je lichaam en je hersenen en representeren verschillende emoties en gedrag. Kortom, je handen zijn een soort keyboards waarmee je effect kunt uitoefenen op je lichaam en geest.

Ontspanning
Tijdens de les span je je in, veel Kriya’s zijn behoorlijk fysiek en soms best uitdagend. Juist door deze inspanning kun je vervolgens veel beter ontspannen. Iedere Kriya eindigt dan ook met een ontspanning waardoor de effecten van de oefeningen de kans krijgen hun weldadige uitwerking te hebben op je lichaam en geest.

Meditatie
De meditaties in een Kundalini Yoga les zijn anders dan stil zitten en aan niks denken.
Je maakt veelvuldig gebruik van pranayama, mudra’s, asana’s en mantra’s om je geest tot rust te brengen en je bewustzijn te verruimen. Net als de Kriya’s hebben ook de meditaties in Kundalini Yoga hele specifieke doelen en resultaten voor ogen. Je zult verbaasd zijn over de bijzondere en creatieve meditaties die je kunt doen om positieve veranderingen in je leven teweeg te brengen.

Bron: https://kundaliniyogamsterdam.com/