HappyCosmicHeartDance

Mark & Janine van Centrum voor Happiness

Ik wil met het centrum mensen iets heel bijzonders laten ervaren, waardoor ze helemaal uit hun gewone doen komen. Zodat ze elkaar ècht vanuit het hart kunnen ontmoeten..

Mark

Oprichters van Centrum voor Happiness

Docenten: Mark Naaborgh & Janine Vermeulen
Wij geven: Ecstatic Dance, Tantra, tantrische dans, massage & coaching sessies
Bedrijfsnaam: Wilde Ziel en Centrum voor Happiness

Iets over Mark en Janine:

Wij zijn sinds 2012 een liefdesstel en in 2018 getrouwd. Vanaf 2013 werken we samen in onze eigen bedrijven Wilde Ziel en Centrum voor Happiness.

Mark: Op mijn 16e werd ik al ondernemer. Ik heb mij ontwikkeld van timmerman tot aannemer, meubelmaker en boten (interieur) bouwer tot ICT programmeur. In 2016 richtte ik met Janine Tantraschool Wilde Ziel op, omdat ik ervaar dat je met spirituele Divine Tantra totaal in je kracht komt. Niet alleen in je seks of relaties, maar in elke situatie eigenlijk.

Omdat we voor onze eigen cursussen een fijne ruimte zochten, huurden we een Yogazaal in Broedplaats HW10, waar Janine al een naaiatelier project had. Toen de huurders van de Yogazaal vertrokken werden we gevraagd of wij daar zelf iets wilden opbouwen. Daaruit is het Centrum ontstaan…Janine en ik hebben al heel lang de droom om natuur, spiritualiteit, werk en wonen samen te brengen en met anderen in een community-achtige structuur te leven. Ons Centrum heeft een eigen specifieke “huiskamer” sfeer, waar de mensen van houden en zich veilig en vrij voelen. Dat in combinatie met de hele Broedplaats, en de prachtige natuur in dit stukje stad, maakt deze plek zo uniek, dat het enige wat ontbreekt is, dat we er zouden kunnen wonen.

Ik geniet telkens weer van alle bijzondere stromingen en leuke mensen die hier  samenkomen, het is een echte community geworden ..

Janine

Janine:
Sinds 2002 ben ik ondernemer. Ik heb mij ontwikkeld van jurist, beleidsadviseur en procesbegeleider bij de Rijksoverheid tot zelfstandig coach en trainer. Ik heb een achtergrond in Empowerment, systemisch werk, Yoga, klankhealing, muziek, conscious dance, Tantrisch lichaamswerk en klassieke meditatieve Tantra. Langzamerhand ben ik gaan ontdekken dat Tantra de “moeder” is van alle westerse spiritualiteit.

Jaren geleden droomde ik ervan om een spiritueel centrum te runnen. Het Centrum voor Happiness begon als een naaiatelier waar we met bewoners uit allerlei culturen kleding pimpten, een van mijn duurzame projecten. Onze huisbaas Urban Resort benaderde ons met de vraag of wij workshops wilden geven in een prachtige zaal, zodoende ontstond ons centrum.

Inmiddels zijn hier al zoveel prachtige dingen gebeurd: een klassiek Tantra festival, art experiences en live optredens, de eerste Ecstatic Dance Amsterdam community, die hier buiten kwam dansen tijdens Covid. En sinds eind 2020 onze eigen Ecstatic Dance community en danstempel: the Temple of Happiness.

Telkens geniet ik van alle mooie initiatieven en ik help ook graag anderen op weg om hun dromen waar te maken. Dat dit op mijn pad gekomen is, maakt me dankbaar en ook dikwijls een beetje verwonderd. Onze bezoekers noemen het centrum een baarmoeder, een gewijde tempel, en we zijn ook al een paar keer de kleine Club Lite genoemd, vanwege de heerlijke energie die de mensen hier meebrengen.

In het Centrum geven we  naast Ecstatic Dance ook wekelijkse Tantra avonden, tantrische dans en andere activiteiten, zie de website van Wilde Ziel. Verder wordt hier door collega’s Biodanza, meditatie en Yoga gegeven. 

Voor het Centrum voor Happiness doen we het management, beheer, programmering, website en administratie. Ook verzorgen we de programmering van Ecstatic Dance avonden, maandelijkse ED Specials (Chitta) en ED Ceremonies.

Ecstatic Dance