Ecstatic Dance @ Temple of Happiness

Ecstatic Dance is een heerlijke dans zonder vorm. Kom uit je hoofd in je lijf!
Wekelijks op vrijdag en zaterdagavond in het Centrum voor Happiness in Amsterdam Nieuw West. Incl. hapjes & drankjes, gratis parkeren…

Met elkaar maken een “Buddha field” van hartsenergie!

 

Vrijdag 17 september:

Ecstatic Dance met DJ Shawnodese:

DJ Shawnodese (Gosse Beerda) was vele jaren lang een waar begrip en Nederland’s wereldwijd meest bekende psytrance DJ. Naast het 7 jaar lang runnen van zijn eigen platenlabel ‘Mind Funk Records’, heeft hij zijn psychedelische magie in bijna 30 landen over de hele planeet gedeeld met bezoekersaantallen tot maar liefst 40.000 mensen, waaronder op de mainstage van het bekende Boom Festival in Portugal.

Daarnaast heeft hij ook vele jaren in allerlei bars, chill-outs, koffieshops en lounges geëxperimenteerd met van alles aan ambient, soundscapes, (psy-(dub, drum & bass, trip-hop, breakbeats en andere vormen van downtempo muziek. In 2011 besloot hij dat dat het echte genoeg geweest was, om vervolgens een jaar later Ecstatic Dance te ontdekken. Daar is hij ondertussen al zo’n 9 jaar een vaste bezoeker.

Ecstatic Dance is zijn meest geliefde plek waar hij z’n enorme liefde voor muziek en dans helemaal kan uitleven en delen met zijn geliefde Ecstatic Dance Tribe. Muziek en dans is pure medicine voor hem. De dansvloer is zijn gebedstempel.

Ecstatic Dance heeft ook persoonlijk voor een de nodige transformatie gezorgd in zijn leven en nu is het de tijd waarin hij voelt dat hij al die liefde en het plezier die hij op zoveel Ecstatic Dance dansvloeren ervaren heeft terug wil geven aan deze prachtige community d.m.v. zelf weer te gaan draaien.

Mocht je nieuwsgierig zijn naar z’n DJ kunsten, dan kun je online alvast een aantal mixen van hem vinden om alvast een idee te krijgen bij wat je op ons komende Ecstatic Dance event mogelijk te wachten staat:

Shawnodese op Soundcloud

Shawnodese op Mixcloud

Vrijdag: 19:30-22:00 uur. (19:00 uur deur open)

Ecstatic Dance met DJ Shawnodese (Gosse Beerda)!

 

Zaterdag 18 september:

Ecstatic Dance special – Chitta: met cacao ceremonie, hot tub en DJ Kareem Raïhani!

Goede wijn behoeft geen krans….Kareem is een fenomeen in Ecstatic Dance. Zijn vernieuwende stijl heeft Ecstatic Dance in Nederland op de wereldkaart gezet! Dit moet je meemaken en vooral in je lijf voelen…
Vooraf (18:00 deur open) samen eten (potluck, neem je eigen veggie/vegan mee, en deel..), kom vooral genieten en landen. Met mobiele koptelefoons, zodat je (naast binnen) ook buiten kunt dansen in onze prachtige besloten binnentuin of in het labyrint. De cacaoceremonie start om 19:30 uur. De avond duurt tot 01:00 uur.

 

Kareem op Soundcloud 

Ecstatic Dance +++ special Chitta!

Wekelijks op vrijdag en zaterdagavond in onze tempel in Amsterdam Nieuw West, vanaf 19:30 (deur open 19:00 uur). Prijs incl. hapjes en drankjes. Gratis parkeren. 

Naast de wekelijkse Ecstatic dance, organiseren we elke maand op zaterdag een special (met oa. cacao ceremonie, hot tub). Bij de wisseling van de seizoenen is er een nachtelijke ceremonie (je danst met een speciale intentie). Tenslotte zijn er af en toe meerdaagse Ecstatic Dance Gatherings op een plek in de natuur.

Zie uitgebreide uitleg, hieronder.

Als je op de knop aanmelden drukt, zie je alle evenementen staan bij Chipta. De prijzen en tijden staan bij elk event vermeld. 

Als je lid van de Temple of Happiness wordt, krijg je korting.

Een stukje geschiedenis…

De moderne variant van Ecstatic dance is eind vorige eeuw ontwikkeld vanuit de 5 ritme dans van Gabriëlle Roth. Zij merkte dat woorden en therapie niet datgene kunnen brengen, wat deze non-verbale dans wel kan: heelheid met jezelf en je Bron. Omdat ze het belangrijk vond dat dit voor iedereen toegankelijk blijft, is er geen handelsmerk aan verbonden. Ecstatic Dance is vervolgens uitgewaaierd over de hele wereld, mede doordat het op Hawaï zo’n succes werd, door Max Fathom, die rond de eeuwwisseling muziekinvloeden van Burning man begon te mixen met die van de conscious dance scene. Met zijn vernieuwing gaf hij een impuls aan alle conscious dance en werd Ecstatic Dance bekend in de hele wereld.

Richtlijnen Ecstatic Dance:

De conscious dance scene heeft een paar richtlijnen opgezet die overal worden gerespecteerd en dus ook bij ons:

1. We dansen zonder schoenen (of: we dansen op blote voeten)
Hierdoor kunnen we vollediger verbinding maken met de grond (sokken zijn OK)
Als je een fysieke conditie hebt dat je dansschoenen nodig hebt, dan is dat oké
2. We dansen zonder woorden
Dit maakt het gemakkelijker om in een meditatieve staat te zijn
Geen mondelinge instructies van de begeleiders (er is alleen een warming up)
Geen praten van de dansers
3. We dansen zoals we zijn
Geen drugs / alcohol, geen telefoons, geen camera / video, geen geuren, geen verwachtingen, geen oordelen, geen zou moeten, geen gedachten… Wees gewoon jezelf; Met respect voor onszelf, de ruimte en elkaar. 

Dans als meditatie (Sadhana):

Ecstatic Dance is geen dans zoals je op feestjes gewend bent. Door de eeuwen heen is dans een hele effectieve en transformerende vorm van meditatie gebleken, denk maar aan de Soefi dansers of aan Tandava, de vertraagde spirituele dans van Tantrika’s uit het oosten. De term Ecstatic Dance is zelfs al genoemd in oude Tantrische teksten. Ecstatic Dance brengt je uit je hoofd, in het nu en in je hart.

Hoe ziet een Ecstatic Dance avond er bij ons uit?

We dansen elke week op vrijdagavond en op zaterdagavond in onze Temple of Happiness in Amsterdam Nieuw West.

We starten om 19:30 uur en dansen tot 22:00 uur . Na de dans hoef je niet meteen weg, je  kunt nog even in de heerlijke energie blijven met elkaar.

De dans begint met een ceremonie. Dat stukje is begeleid, de rest dans je vrij. In de ceremonie maak je contact met de ruimte, jezelf, je intentie, de liefdevolle bron en elkaar. De ceremonie vormt een brug tussen de wereld van woorden en de wereld van de dans.

We stemmen adem en beweging op elkaar af en dalen af naar binnen, waar de danser in ons het overneemt.

Je hoeft geen ervaring of dansles te hebben gehad om mee te kunnen doen. Het is een conceptloze dans om contact te maken met het Leven in je. De Ecstatic Dance set duurt 2 tot 2,5 uur en wordt met een korte eindceremonie afgesloten.

De Dj’s draaien spirituele, meditatieve muziek, wereldmuziek, afgewisseld met stevige of lekker gekke  nummers. Dat geeft een helder fris gevoel, met je voetjes op de grond en in het nu..

Elke vrijdag en zaterdag, 15-18 euro, kaartjes via ticketlink.

Ecstatic Dance +++, special, maandelijks!

Een keer per maand, houden we op zaterdagavond een Ecstatic Dance special, die noemen we Ecstatic Dance +++ Chitta.

Op die avonden vieren we het leven uitbundig. We starten met potluck vooraf vanaf 18:30 uur (deur open 18:00 uur). Om 19:30 uur is er een cacaoceremonie of een andere bijzondere activiteit. Aansluitend wordt een Ecstatic Dance set gedraaid door een fijne DJ. De dansvloer binnen wordt (als het weer het toelaat) uitgebreid met dansen op de overdekte binnenplaats en/of bewegen in het labyrint buiten, met draadloze koptelefoons.

Na de eindceremonie, is er een tweede set dans. Daarnaast is er in een tweede ruimte de klanktempel, waar je elkaar healing met stem/klankschalen kunt geven. Of  mantra’s kunt zingen. Ook kun je in de hot tub en er is soms een kampvuurtje. De avond duurt tot 00:30 uur.

NB! Alle drankjes en hapjes zijn bij de prijs inbegrepen! Je hebt geen extra kosten aan de bar en vanaf 19.00 uur hoef je geen parkeergeld te betalen ( er is ruim parkeerplek voor de deur).

De eerstvolgende specials zijn op 28 augustus (DJ Huibert), 18 september (DJ Kareem Raïhani) en 30 oktober (DJ Esta Polyesta). Kaartjes 25-30 euro, zie ticketlink.

Verder organiseren we in onze community:

Ecstatic Dance equinox ceremonie:

Deze ceremonies zijn van zonsondergang tot zonsopgang (de exacte tijden zie je als je je kaartje koopt) :
Een paar keer per jaar dansen we speciaal voor : the benefit of all sentient beings. In deze tijden van versluiering, is het nog belangrijker dan anders, dat we ons spirituele vuur ervaren en levend houden. Daarom dansen we een aantal keren van “zonsondergang tot zonsopgang”, om meer Prana tot ons te nemen.

Dit is een uitgebreide ceremoniële gebeurtenis, met een begin en eindritueel voor het opnemen van Prana op de binnenplaats. Naast de dansgedeeltes (in blokken van 2,5 uur) zijn er ook (oa. cacao en vuur) ceremonies, meditaties, chanten, sungazing/zonsopgang ritueel en gebed. Tijdens het ritueel zijn er rustplekken beschikbaar, neem je eigen slaapzakje mee, matrasjes zijn aanwezig.

Over de hele wereld en door alle eeuwen heen, hebben volkeren dergelijke ceremonies gehouden in tijden van nood en grote veranderingen. We sluiten ons aan bij deze wijze energie van onze voorouders en spirits uit Oost en West, voor bescherming en helende liefde. Graag iets te eten meenemen, voor de Potluck maaltijd.

De eerst volgende ceremonie vindt plaats op de nacht van 18 op 19 december en is gewijd aan de Winter equinox. Kaartjes 35- 40 euro, via de ticketlink.

Ecstatic Dance meerdaagse Gatherings:

Tenslotte houden we Ecstatic Dance Gathering: een paar keer per jaar komen we een paar dagen bij elkaar.
De eerste keer was dat in mei 2021, op Landgoed Algoed, waarin we met elkaar onze dromen hebben verkend om in een duurzame community te wonen. Uiteraard zijn er op deze gatherings  Ecstatic Dance en andere spirituele activiteiten. We koken samen en als het lukt kamperen we ook de locatie, op een plek in de natuur!

Wil je informatie of bijdragen aan de volgende ecstatic dance gathering? Wordt dan lid van onze conscious community (Temple of Happiness, zie hieronder).

Hiervoor zoeken we geschikte en betaalbare locaties, in heel Nederland. Het liefst met veel privacy en in de natuur, met graag ook kampeergelegenheid. Ken je een fijne locatie? Laat het ons weten!

Nieuwe data in 2022 worden zsm gepland.

Ecstatic Dance is een community… wordt lid!

Je kunt natuurljk gewoon een kaartje kopen en langskomen om te kijken of je het leuk vindt bij ons. Maar er is meer..
Ecstatic Dance is mede zo’n succes geworden, omdat het verbindt, we zijn met elkaar wereldwijd een community! Dat tribe-gevoel leven we ook in ons centrum. Daarom hebben we er een tempel van gemaakt, waar je lid van kunt worden! 

Je steunt deze conscious community,  de Temple of Happiness,  al vanaf 10 euro per jaar.  Je kunt via Chipta (dat is het event dat vanaf mei t/m eind van het jaar plaats vindt) lid worden. Leden genieten voordelen zoals korting op cursussen en workshops (bijvoorbeeld Tantra) en op alle Ecstatic Dance activiteiten. We willen met de community stimuleren dat we meer uitruilen en elkaar supporten in deze  tijd. Verder maken vele schouders ook licht werk, dus als je het leuk vind om iets te komen bijdragen/brengen, ben je super welkom!

Whatsapp en Signal voor het laatste nieuws over Ecstatic Dance:

Er is een whatsapp groep en een  signalgroep, waarin we wijzigingen en relevant nieuws doorgeven over Ecstatic Dance. Ivm Covid kunnen we namelijk niet altijd garanderen dat iets doorgaat. Wil je daar in, stuur dan een mailtje of een sms met je verzoek naar: 0613795437, Janine. 

Met Janine kun je ook contact opnemen als je vragen hebt over de tempel of als je wilt meehelpen.

Naast deze sociale media versturen we ook een nieuwsbrief vanuit het Centrum zelf. Hieronder kun je je inschrijven.

centrum voor happiness

Ja, ik hou graag contact!

We gaan je niet spammen, eens in de maand verschijnt onze nieuwsbrief met alle actuele docenten en workshops, mis hem niet!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Summary
Event
Ecstatic Dance
Locatie
Centrum voor Happiness, Hendrik van Wijnstraat 10,Amsterdam,Noord Holland-1065 AS
Begin tijd
3 september 2021
Eind tijd
31 december 2021
Description
Ecstatic Dance is een heerlijke dans zonder vorm. Kom uit je hoofd in je lijf! Wekelijks op vrijdag en zaterdagavond in het Centrum voor Happiness in Amsterdam Nieuw West. Incl. hapjes & drankjes, gratis parkeren.
Offer Price
EUR 18.00